• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Alexander Bobkin

Geen producten gevonden...
* Incl. btw Excl. Verzendkosten

Alexander Bobkin

Alexander Bobkin (1952, Novokoeznetsk) komt uit Siberië. Hoewel hij al sinds 1990 in Nijmegen woont en werkt, is zijn Siberische achtergrond een belangrijke inspiratiebron gebleven. Een keer in de twee jaar gaat hij terug naar Rusland, waar hij graag voor hem nieuwe gebieden ontdekt.

Riten, verhalen, gebruiken en symbolen komen terug in zijn schilderijen, soms herkenbaar, soms als een vluchtige verwijzing. Maar het zijn niet alleen zijn eigen roots die we aantreffen in zijn werk. Ook andere reiservaringen zien we terug met invloeden uit uiteenlopende culturen, van Oosters tot Westers, van Russisch tot Hollands.

Die combinatie van verschillende invloeden en invalshoeken zorgt ervoor dat wij net niet de vinger kunnen leggen op wat er precies gaande is in zijn schilderijen. En juist dat maakt ze zo intrigerend: we mogen zelf op onderzoek uit. Wat volgt is een ontdekkingsreis: door de verf, door de voorstelling, maar ook door onze eigen gedachten en herinneringen – en weer terug naar het schilderij. Flarden, associaties, begrip en onbegrip; ze komen allemaal voorbij. Volgens Bobkin zijn ze ‘een poging om antwoord te krijgen op de vragen van het leven.’