• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Bernard de Wolff

Kunstenaars
Materiaal
* Incl. btw Excl. Verzendkosten

Bernard de Wolff

Bernard de Wolff (Amsterdam1 november 1955) is een Nederlandse schilder. Hij schildert eigentijdse stadsgezichten, landschappen, vee en naakten. Hij woont en werkt in AmsterdamParijs en Zuid-Amerika. Zijn werk is vertegenwoordigd in collecties in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Zweden, Italië, het Verenigd Koninkrijk, België, Denemarken, Suriname, Zuid-Afrika, de Verenigde Staten, Hongkong, Canada, Japan, Nieuw-Zeeland, Rusland, Oekraïne, Brazilië, Israel en China.

Bernard de Wolff studeerde van 1982 tot en met 1988 kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Gedurende zijn studie verdiepte hij zich onder meer in klassieke archeologie, culturele antropologie, theatrale mediakunde, esthetica en cultuurfilosofie en maakte hij enkele reizen naar West-Afrika, die een bijdrage leverden aan zijn vorming als kunstenaar. In 1988 studeerde hij af als kunsthistoricus. Gedurende de jaren tachtig werkte De Wolff aan enkele videoproducties, onder meer voor het Allard Pierson Museum te Amsterdam. Het programma De Streling werd genomineerd voor de Sony Video Award en De Olympische Ode werd geselecteerd voor de NVWFT Mediaprijs. Naast regisseur was hij verantwoordelijk voor het scenario en voor de muziek.


Na zijn studie kunstgeschiedenis ontwikkelde De Wolff zich door als kunstschilder. In 1982 exposeerde hij voor het eerst, in galerie Memphis te Den Haag. In de jaren negentig brachten enkele exposities hem naar de Verenigde Staten, waar hij ook lezingen over landschapsschilderkunst gaf. In de 21ste eeuw hebben reizen naar onder meer Suriname en Brazilië een belangrijke invloed op zijn werk. Daarnaast vormt het stadsleven van Amsterdam en Parijs een alom aanwezige inspiratiebron. Echter, sinds 2015 vormt ook de oriënt een inspiratie voor Bernard de Wolff. In 2016 reisde Bernard de Wolff, op uitnodiging van de Chinese Nationale Academie voor Schilderkunst (onderdeel van het ministerie van cultuur China), af naar China om inspiratie op te doen voor nieuw landschapsschilderijen in Wushan. De expositie volgt in 2017. Overigens, in 2015 en 2016 werd het werk van Bernard de Wolff reeds tentoongesteld op kunstbeurzen in respectievelijk Jinan, Shanghai en Beijing.

Momenteel is Bernard de Wolff woont en werkt Bernard de Wolff in Parijs, Frankrijk, alwaar hij onder andere wordt vertegenwoordigd door de prestigieuze Schwab Beaubourg Gallery.