• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Janos Bittenbinder

Kunstenaars
Materiaal
* Incl. btw Excl. Verzendkosten

Janos Bittenbinder

János Bittenbinder (1946) is afkomstig uit Transsylvanië (Roemenië), een mythische landstreek die aan het begin van de vorige eeuw nog tot Hongarije behoorde. De bevolking van Transsylvanië is voornamelijk etnisch Hongaars van afkomst en voelt zich tot op de dag van vandaag verbonden met de taal en de cultuur van het moederland Hongarije. János woont en werkt sinds 1978 in Nederland.

János is geboren in de stad Nagyvárad / Oradea (Transsylvanië), in 1945 geannexeerd door Roemenië. Hoewel hij al sinds 1978 woont en werkt in West-Europa, voelt János zich tot op vandaag verbonden met de taal en cultuur van het moederland Hongarije.

Verre reizen naar Tibet, China en Zuid-Amerika vormen zijn inspiratiebron. De unieke kwaliteit in het werk van János betreft zijn bijzondere talent om licht en lichtwerking te grijpen.

Zelf zegt hij daarover “Schilderen is eigenlijk muziek maken met licht en kleur”. De schilderijen van János Bittenbinder bevinden zich in talloze kunstcollecties in binnen en buitenland, waaronder de collectie van Museum Jan van der Togt.